Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ökade insatser vid Arbråskolan

/
  • Skolinspektionen får nu en redovisning om vilka insatser som görs vid Arbråskolan efter domen om kränkande behandling.

Insatserna från elevhälsan ska förstärkas vid Arbråskolan.
Bakgrunden är bland annat skadeståndsdomen i februari, där en tidigare elev som utsatts för mobbning, fick drygt 200 000 kronor i skadestånd.

Annons

Senast den 12 maj ska kommunen lämna en redovisning till Skolinspektionen om vilka åtgärder som har vidtagits vid skolan efter domen.

- Det blir en rejäl förstärkning av insatserna för att förebygga och komma till rätta med diskriminering, trakasserier och kränkande behandling, sammanfattade Arbråskolans rektor Paul Johnson när förslaget till svar redovisades för barn- och utbildningsnämnden häromdagen.

Bland annat kommer en kurator att arbeta på heltid i Arbrå/Vallsta de kommande två åren. (I dag delas en tjänst med Granbergsskolan i Bollnäs.) Även insatserna från specialpedagog fördubblas, samtidigt som skolskötersketjänsten blir kvar.

- Redovisningen är mer inriktad på framtiden än på det som varit, sade Paul Johnson. Ärendet i domen ligger långt tillbaka i tiden och anmäldes hösten 2007, när eleven hade gått ut nian.

Under våren har skolan tagit hjälp av en beteendevetare från företagshälsovården, för att bland annat stötta personalen i 7–9-klasserna. Arbetet med en ny likabehandlingsplan pågår också.

- Det handlar om förebyggande insatser – vem som gör vad, om och när något händer. Inget får hamna mellan stolarna och det gäller att dokumentera, dokumentera och dokumentera.

Mer läsning

Annons