Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt sjönära villaområde planeras

/

Bollnäs kan få ett nytt attraktivt villaområde. Nu planeras det för 22 nya tomter med utsikt över Norrsjön, en bit utanför stadskärnan.
– Det är ett fantastiskt läge, säger projektansvarige Kjell Lingh.

Annons

Hösten 2013 var fastigheten Bodåker 2:20, mellan Söräng och Freluga, med tillhörande hus till salu. Entreprenören Mattias Sjöberg såg möjligheten att förvärva marken och förvandla det till ett nytt villaområde, med utsikt över Norrsjön.

Ett och ett halvt år senare är det klart att arbetet med att förverkliga planen kan påbörjas. Den åttonde juni godkände kommunens miljö- och byggnämnd ansökan om att upprätta detaljplan för området.

Därmed kan arbetet med att skapa 22 nya villatomter, vissa bara 100 meter från strandkant, börja på riktigt.

– Det är ett riktigt fint område, med sjöutsikt och söderläge. Men vi är inne i ett tidigt stadium i arbetet, det är mycket som återstår, säger fastighetsägaren Mattias Sjöberg.

Det är hustillverkaren Rörvikshus regionansvarige Kjell Lingh som är projektledare. Hustillverkaren kommer även utföra all entreprenad på området.

Om allt går enligt plan beräknar han att området ska vara klart och att markarbeten som gator och VA-nät kan påbörjas under senhösten eller tidigt nästa år.

– Efter sommaren kommer vi att öppna en tomtkö för intresserade, säger Kjell Lingh.

Innan en detaljplan kan fastställas återstår en del arbete. Till exempel måste en bullerutredning genomföras. Dessutom ska kapaciteten på de intilliggande kommunala vatten- och avloppsnätet undersökas.

Kommunens stadsarkitekt beskriver i sin utredning området, beläget ungefär 7,5 kilometer från Bollnäs centrum, som "mycket attraktivt i ett naturskönt område med söder- och västerläge, utsikt mot Norrsjön som har förbindelse med Voxsjön."

Finns det någon risk att 22 tomter blir för många?

– Nej. Vi kommer att bygga tomterna i tre nivåer. Vår vision är att alla tomter ska vara lagom stora och ha sjöutsikt, något vi kommer att styra genom detaljplanen, säger Kjell Lingh.

Mer läsning

Annons