Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt nätverk för kvinnliga företagare

/
  • Eva Bernestål öppnar dörren till sitt eget mejeri i Rengsjö.
  • Oskar Segelberg, Ingrid Jonsson, Hans och Gun Trosell gillade vad de såg under det öppna huset i Rengsjö. Här passar de på att värma sig vid Bojäntans Ostbod.
  • Birgitta Svanberg, Kristina Bratt och Carin Bratt öppnade Ohlandersgården för besökare. Förutom vandrarhemmet säljs fina hantverk.
  • Karina Vidahl tillverkar smycken av pärlor, här har hon besök av KarinBirgit Holst från Ljusne, till vänster.

Den 8:e mars, på den Internationella kvinnodagen, bildades ett nätverk i Rengsjö av 15 kvinnliga småföretagare. I söndags höll det sitt första öppna hus som trots regnet lockade många besökare.

Annons

Visst blomstrar det i Rengsjö. Numera har bygden ett eget nätverk för kvinnliga företagare.

Bakom idén ligger en man.

- Ha, ha, men det stämmer faktiskt, det var min make som kläckte idén och jag hängde på, säger Eva Bernstål när vi träffar henne hemma i fäboden i Rengsjö.

Maken, det är Göran Bernstål det, som är sekreterare i den ideella föreningen Rengsjö framtid, som precis som det låter värnar om orten.

Tillsammans började de ta kontakt med kvinnliga företagare och på den Internationella kvinnodagen kunde nätverket bildas. Hittills har de 15 småföretagarna träffats en gång i månaden.

- Avsikten är enkel, vi ska helt enkelt finnas för varandra. Vi stöttar, tipsar och får hela tiden nya idéer, säger Eva Bernestål.

Det var också på en av sina träffar de kom på att de skulle ha öppet hus och visa upp sina företag och produkter. Och i söndags var det alltså dags. Tio kvinnor höll dörrarna öppna och det var bara för besökarna att följa den handgjorda kartan för att hitta fram.

Själv tillverkar Eva Bernestål ett tiotal olika ostsorter av get- och komjölk. Och trots det eländiga vädret hade makarna över femton besökare redan under den första timmen.

Förutom matprodukter visade kvinnorna upp olika sorters hantverk och hur man kan bo bra och billigt på landet som till exempel vandrarhem.

En bit längre bort i Rengsjö bor Karina Vidahl med familj. Hon driver ett eget företag hemma i huset och för henne är det pärlor som gäller. Små, små pärlor som blir till vackraste smycken. Även hon är glad över det nybildade nätverket.

- Det betyder oerhört mycket att få byta erfarenheter med andra. Nu kan vi hjälpas åt och tipsa besökarna om vad som finns här i bygden, säger hon.

Mer läsning

Annons