Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt hopp för Flästa Källa

Ledningen för Flästa Källa AB har fått nytt hopp om tillstånd för sin planerade mineralvattenanläggning utanför Arbrå.
- Nya fakta har kommit fram om marken i området, säger miljö- och byggnämndens vice ordförande Bo Lindgren (S) efter tisdagens beslut att ärendet ska tas upp till ny prövning.

Annons

I april sade nämndens majoritet nej till den planerade anläggningen i Flästa med röstsiffrorna 6–3. Anledningen var att den tänkta placeringen ligger inom den inre skyddszonen för kommunens vattentäkt.

Ledningen för Flästa Källa har överklagat nämndens nej till länsstyrelsen. Och inför nämndsammanträdet på tisdagen hade företaget presenterat nya uppgifter om markförhållandena på platsen.

- Det har visat sig att materialet i marken är mindre genomsläppligt än man trott från början och det påverkar hur fort eventuella föroreningar av olja sjunker ner, säger Bo Lindgren.

Nu ska tjänstemän inom miljöområdet och tekniska förvaltningen bereda ärendet utifrån de nya uppgifterna.

- Målsättningen är att hinna med det till nästa nämndmöte den 17 juni, men det får ta den tid det tar. Det viktigaste är att vi får ett bra beslutslutsunderlag, säger Bo Lindgren – som inte vill spekulera kring nämndens kommande beslut.

Ledningen för Flästa Källa känner dock en viss optimism.

- Vi är glada över den nya prövningen, även om det inte innebär några garantier för att beslutet om avslag kommer att ändras, säger vd Hans Degerman.

Mer läsning

Annons