Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt gatukök planeras i skomakarens lokaler

/
  • Mustafa Chehade vill bygga om till ett gatukök i sina nuvarande lokaler – och flytta skomakeriet.

Skomakaren Mustafa Chehade har fått bygglov för ett gatukök i sin nuvarande lokal vid Brotorget i Bollnäs. Men han ska inte byta yrke.
- Gatuköket tänker jag hyra ut – och så hoppas jag få en mindre lokal till skomakeriet, säger han.

Annons

Mustafa Chehade har varit skomakare i Bollnäs i 15 år. Sedan slutet av förra året hyr han nu en lite större affärslokal på 25 kvadratmeter för 10 000 kronor i månaden – med ett kontrakt på fem år.

- Det är en bra lokal, men jag behöver inte ha så stort och dyrt, säger han.

I samband med flytten hade han tänkt utöka sin verksamhet med skrädderi och mottagning av kemtvätt, för att öka inkomsterna. Men det var när Sjaelsös byggplaner för en ny galleria på Brotorget var högaktuella:

Ett gatukök skulle däremot kunna löna sig, tror Mustafa Chehade. Därför vill han nu bygga om lokalen till ett litet gatukök (tio sittplatser) med korv, hamburgare och annan snabbmat – och arrendera ut det till en annan företagare.

- Jag har diskuterat med både Sjaelsö och kommunen och har fått klart med bygglov nu, säger han. Men jag behöver också en mindre lokal till skomakeriet, helst i samma hus. Till en skomakare gör ju folk planerade besök, inte spontana – och Bollnäsborna är vana att jag finns här.

Om allt går som Mustafa Chehade har tänkt sig kan det nya gatuköket öppna i sommar.

Mer läsning

Annons