Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt försök med "hälsoarena" i Bollnäs

Nu görs ett nytt försök med planerna för "Den goda hälsans arena" i sim- och sporthallen i Bollnäs. Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott föreslår en ombyggnad för 62 miljoner kronor – i tre etapper med start 2011.

Annons

I september förra året presenterades ett nytt förslag för att utveckla sim- och sporthallen på Gärdet i Bollnäs till en handikappanpassad friskvårdsanläggning med inriktning på kost, träning och rekreation.

Kostnaden beräknades till cirka 60 miljoner kronor – och det fick inte plats i budgeten för 2010. Men nu gör kultur- och fritidsutskottet ett nytt försök att förverkliga idéerna och föreslår en utbyggnad i tre etapper. Det innebär en investering på 8 miljoner 2011, 12 miljoner 2012 och 42 miljoner 2013.

I första etappen ingår en ny entré och en utbyggd restaurang/servering.

Kultur- och fritidsutskottet står enigt bakom förslaget, som nu går vidare till kommunstyrelsen och fullmäktige.

- Vi ser att vi inte har råd med så mycket investeringar de kommande två åren och måste vara realister, säger Stefan Permickels (S) som är en av ledamöterna i utskottet. Därför vill vi göra det som är mest angeläget i en första etapp – och göra färdigt kulturkvarteret innan vi börjar med något nytt.

Mer läsning

Annons