Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt fängelsestraff för 23-åring

Fem månaders fängelse blev domen för den 23-årige Arbråbon som varit misstänkt för en rad brott. Han dömdes för misshandel och skadegörelse och har suttit häktat sedan mitten av september.

Annons

Den flera gånger tidigare dömda 23-årige mannen fick fem månaders fängelse för misshandel och skadegörelse när domen kom i torsdags. Han stod åtalad för flera punkter, bland annat misshandel, grov misshandel och flera fall av skadegörelse. Det var i mitten av september som 23-åringen tillsammans med en 24-årig Bollnäsbo enligt åtalet misshandlade ett par på Blomkransen i Bollnäs. 23-åringen ska även ha slagit sönder fönsterrutor på parets bil. Händelsen upptäcktes av en förbipasserande väktare som sedan även han blev misshandlad med ett slagträ. Båda männen var berusade vid tillfället men har erkänt delar av brotten. När domen föll straffades 23-åringen för misshandel av väktaren samt skadegörelse och 24-åringen för misshandel av mannen i paret. Båda männen ska även betala skadestånd till respektive målsägande.

23-åringen dömdes också för två fall av skadegörelse i början av augusti. Han ska då ha kastat grus, sten samt slagit på först en bil sedan även på en moped.

Tingsrätten anser att det finns risk att 23-åringen fortsätter begå brott så han får därför stanna i häkte till domen får laga kraft.

Mer läsning

Annons