Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nystart på Tuppens danskrog

/

På lördag är det dags igen. Efter några års vila återuppstår dansen på Tuppens danskrog. Initiativtagaren Christer Johansson tror på nysatsningen.

- Vi har fått ihop riktigt namnkunniga dansband som Lasse Stefanz, Black Jack och Barbados. Tupp-Bengt sitter nog uppe i himlen och ler, säger han.

Annons

På Tuppens danskrog tar Christer Johansson emot inför nyöppnandet. Han utstrålar entusiasm och berättar varför han tror på att återuppliva en gammal tupp.

- För det första så behöver Bollnäs ett sådant här ställe. Sedan tror jag att själva nostalgitrippen gör att folk kommer tillbaka, säger han och hoppas samtidigt på nya ansikten.

- De yngre fyller på, intresset för dans och dansband har ju ökat bland 18–19-åringar.

En man som dansat på Tuppens många gånger tidigare kommer fram. Från topp till bälte har han dagen till ära klätt sig i Lasse Stefanz-kläder. Han heter Lars-Göran Edling, men presenterar sig som "Lull". Till vardags sköter ismaskinen i Bollnäs ishall men är ett sant "fan" av Lasse Stefanz. Tillsammans med sin fru Sonja Edling reser paret ofta ut på dansturnéer i bandets fotspår.

- Vi reser från Umeå i norr till Norrköping i söder. Lasse Stefanz står verkligen för sin musik och efter alla år känner vi bandmedlemmarna också, säger Lull.

Och bandet själva ser fram emot att spela på Tuppens igen.

- Det ska bli mycket trevligt, synd att det var stängt några år, vi har goda minnen därifrån, säger sångaren Olle Jönsson.

 

Mer läsning

Annons