Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nysatsning i Arbrå

/
  • Conny Dahlqvist framför byggnaden som ska byggas om för att inrymma hans Butik Annorlunda med café och servering plus en uteservering.
  • Conny Dahlqvist framför byggnaden som ska byggas om för att inrymma hans Butik Annorlunda med café och servering plus en uteservering.
  • Närmast gamla växthusdelen med Butik Annorlunda, sedan byggnaden med Foder & Lantgård och längst bort byggnaden dit Butik Annorlunda ska flytta.
  • Conny Dahlqvist får jobba med handbeklädnad i sin Butik Annorlunda under den kalla årstiden.
  • Kicki Hedberg smygöppnade Foder & Lantgård för en månad sedan och förklarar att hon fått mycken uppskattning av kunderna för denna satsning.

En nysatsning och ansiktslyftning är på gång i Arbrå. Det är på före detta Netsmans. Byggnaden där Hälsinge Knäcke tidigare höll till ska byggas om. Här ska inrymmas en butikslokal samt kök och servering. Även en uteservering ska byggas. Här ska Butik Annorlunda flytta in. Den butik och Café som nu finns i den gamla växthusdelen.

Annons

Thomas Perzon och hans fru Lena tog över den tidigare handelsträdgården sedan Hälsinge Knäcke gått i konkurs. Då fanns en hyresgäst i den gamla växthusdelen samt hyresgäster i bostadsfastigheten.

I växthusdelen driver Conny Dahlqvist Butik annorlunda. en butik med växkor, kläder, fiskegrejer, skinngrejer samt ett café. Ett litet varuhus på sitt sätt.

Problemet för Conny Dahlqvist är att lokalerna är för kalla under vintern.

- Det är bra snurr här sommartid. Men somrarna är ju så korta. På vintern är det svårare att få hit folk. De som kommer pratar mest om hur kallt det är här, berättar Conny Dahlqvist.

Tuppz Topefa AB som äger fastigheten har lämnat in en bygglovsansökan som omfattar ombyggnad till butik och serveringslokal samt en uteservering.. Dessutom en ny entré med skärmtak.

- Det blir precis så som jag har önskat mig, förklarar Conny Dahlqvist. Dessutom finns det tankegångar om att förse byggnaden med träpanel. Jag räknar med att det här innebär ett uppsving för rörelsen.

- Vi bygger om för att våra hyresgäster ska få bra lokaler. Och vi vill få till en liten fin affärsby, förklarar Thomas Perzon.

För en månad sedan kom det ytterligare en hyresgäst till området. Det var Kicki Hedberg som flyttade in med sitt företag Foder & Lantgård Arbrå AB. Ett företag lite i stil med Granngården. Kicki Hedberg har också ett förflutet vid Granngården i Vallsta, som lades ner i våras.

 

 

Mer läsning

Annons