Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyöppning vid Kilafors herrgård

/

Kilafors herrgård öppnar på nytt i full skala. Men driften delas upp på två bolag där herrgårdsägaren Per Linell svarar för hotelldelen och Maria Granqvist för restaurangen.

– En idealisk lösning, säger Per Linell.

Annons

Nyordningen kommer att gälla från slutet av november, lagom till starten för julborden.

Idén att öppna igen kommer efter ömsesidiga kontakter mellan parterna.

– Vi har pratat en del med varann även tidigare om den här möjligheten. Och nu känns det som allt är på plats, säger Maria Granqvist, som i dag driver restaurangen vid golfbanan i Norrfly (Hårgabanan).

I fortsättningen tänker hon ha öppet i Norrfly enbart under säsongen vid Bollnäs golfklubb.

– Det betyder att jag slår igen golfrestaurangen strax före jul och öppnar igen den 1 maj. Och då kör jag ställena parallellt under sommaren, säger Maria Granqvist.

Från januari öppnar hon restaurangen vid herrgården även för dagliga luncher.

Per Linell, som ägt herrgården i snart tio år, kommer att sköta hotellet med tillhörande annex. Han tar även hand om specialbokningar för olika event.

– Vi är helt överens om den uppdelningen, säger Per Linell.

Och Maria Granqvist skjuter in:

– Det är maten som är min grej. Det känns bra att kunna koncentrera sig på den. Jag har ju även drivit logiverksamhet förr, som campingen i Lingbo. Men Per är mycket bättre på hotelldelen.

Nu kommer hon till en restaurang med betydligt större utrymme för bokningar. Herrgården kan ta 350 matgäster inomhus (varav 200 i entréplanet). Golfrestaurangen har bara ett 60-tal platser inne.

Herrgården var utarrenderad under två år, 2009–2011, men annars har verksamheten drivits av Per Linell sedan 2004. Den första mars nästa år firar han 10-årsjubileum.

– Det har varit år med varierande resultat. Mycket av det som genererats har jag tvingas plöja ned i underhåll av fastigheten. En del återstår fortfarande, men nu har vi ett nytt värmesystem på plats, säger Per Linell.

De senaste åren har ett av annexen – det efter Bruksgatan – varit uthyrt för flyktingmottagande. Även den delen ska nu renoveras.

Själva herrgården har från förra året främst använts för konferenser, födelsedagsfester, bröllop och studentbaler. Cateringföretag har svarat för mat och dryck.

– Den delen har gått riktigt bra. Många känner till Kilafors herrgård sedan förr, inte minst i Stockholmsregionen. Flera har tryckt på för att vi ska starta alla delar på nytt, säger Per Linell.

Mer läsning

Annons