Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyårsfanfar med Bollnäs Blås

/
  • Bollnäs Blås repeterar för fullt inför den traditionella nyårskonserten på nyårsdagen.

För 26:e året i rad blåser bokstavligen Bollnäs Blås in det nya året med pukor och trumpeter. Årets gästartist är Janne Krantz ur Iggesundsgänget, årets konferencier är Torkel Fäst..

Annons

Tanken var att denna 26:e nyårsdag med Bollnäs Blås skulle bli en rejäl premiärkonsert. Förhoppningarna stod nämligen till att den nya konsertsalen i anslutning till kulturskolan skulle invigas just det här årsskiftet.

Men invigningen är uppskjuten på framtiden och Blåset tonade ner det mer spektakulära konserterandet. Men det är det enda som orkestern tonar ner, för som vanligt är det ett festligt och späckat konsertprogram i sporthallen.

Öppningen är som vanligt Strauss pampiga Also sprach Zarathustra och sedan är det två timmar långa programmet så allsidigt som möjligt. Från Abba till Dolly Parton, Champagnegalopp och Du gamla du Fria. Tre sångsolister uppträder också den här nyårsdagen, Helen Danhard, Kristina Lindholm och Malin Pärlenskog.

Vid nyårskonserten delas också ut ett stipendium ur Per Greens fond till en ung, duktig blåsare. I år går äran och de tusen kronorna till saxofonisten Emil Dahlöf, 16 år, i Bollnäs.

Drygt 700 biljetter är släppta till årets nyårskonsert.

 

Mer läsning

Annons