Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya vårdjobb i Bollnäs

Nu har Socialstyrelsen gett klartecken för en utökning med 18 vårdplatser på Hedens omvårdnadscenter i Bollnäs. Det innebär 25–30 nya heltidsjobb, när ombyggnaden av lokaler är klar.
- Men vi tar inte emot några ansökningar före den 15 augusti, säger verksamhetschefen Jon Schöning.

Annons

Beskedet från Socialstyrelsen var en förutsättning för att kunna utöka verksamheten på Heden – ett område som en gång byggdes för landstingets psykiatriska kliniker.

- Det tog lite längre tid med tillståndet än vi hade räknat med, men man brukar få tillstånd om det är ordning på verksamheten, säger Jon Schöning. Och det känns toppen att vi har kommit så här långt nu.

Målet med företagets verksamhet är att ge människor med psykiska funktionsnedsättningar, som har svårt att klara vardagen på egen hand, hjälp till ett värdigt liv. Med bemanning dygnet runt behövs en hög personalbemanning och Jon Schöning räknar med att nyanställa minst 25 personer, när de nya avdelningarna öppnas. Och det hoppas han med kan ske i januari/februari:

- I bland har folk tre månaders uppsägningstid och därför har vi en tre veckor lång ansökningsperiod från den 15 augusti. Vi tar inte emot några ansökningar tidigare, för att alla ska få samma chans.

Mer läsning

Annons