Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya samtal för att locka H&M

/

Uppgifterna om att Hennes & Mauritz planerar en etablering i Söderhamn väcker reaktioner i Bollnäs. Nya diskussioner har förekommit också inom Bollnäs kommun för att locka H&M, uppger politiska källor.

- Bollnäs Bostäder vill bygga vid Brotorget och väntar bara på ett uppdrag från kommunledningen, säger dessa.

Annons

Sant i sammanhanget är åtminstone att Bollnäs Bostäders styrelseordförande Ulf Nyrén och vd Anders Wikström träffat H&M:s etableringschef Tomas Röse vid ett möte i Stockholm.

Det bekräftas av Ulf Nyrén själv.

- H&M verifierade sitt intresse och berättade om sina planer, säger han.

Men mötet skedde redan den 4 februari i år. Det var ungefär samtidigt som det stod klart att privata AB Kungsbacka Tofteredsvägen – med Tupp-Thomas Perzon och Björn Johnson – inte skulle få bygga sitt planerade affärshus på Brotorget.

- Det var uppenbart att H&M:s ledning hade ambitionen att göra en etablering. De pratade också om andra möjligheter i området, men de ville av princip inte förklara sig mer, säger Ulf Nyrén.

- Men min gissning var ändå om att Söderhamn sågs som ett alternativ till Bollnäs. Det var det intryck som gavs.

Både när Sjaelsö började planera för sin galleria på Brotorget och när ett annat affärshus diskuterades i Bollnäs fanns H&M med i bilden. Men när planerna i Bollnäs havererade vändes klädjättens intresse mot Söderhamn.

Efter mötet med H&M redovisade Ulf Nyrén samtalen med kommunledningen. Men han uppger att han inte hört något mer sedan dess – och förväntar sig inget nytt uppdrag.

Men det finns också uppgifter om att Bollnäs Bostäder senare tagit upp frågan om ett bygge på Brotorget. Det handlar då om ett affärshus (med bostäder) vars utformning ryms inom gällande detaljplan.

- Bostadsbolaget väntar på en tydlig signal och är beredd att bygga, säger en tidigare styrelseledamot.

- H&M skulle också föredra Bollnäs eftersom den geografiska placeringen är mer strategisk än Söderhamn.

Mer läsning

Annons