Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya Konsum i Kilafors invigt

/
  • Kommunalrådet Olle Nilsson Sträng, butikschef Kjell Nyberg och Konsum Gävleborgs vd Anders Stake är alla nöjda över satsningen i Kilafors.
  • Anders Stake, nöjd vd för Konsum Gävleborg.
  • Klockan är tio och portarna till nya Konsum öppnas.
  • - Jag har sett fram emot den nya butiken, säger Siv Edling från Kilafors
  • Det är perfekt att Bollnäs stolthet, ungdomsorkestern får vara med och inviga den nya butiken, säger Sune Baggström, Kilafors.
  • Anita Nilsson har jobbat åt Konsum sedan 1960 med undantag för ett år på Ica. Vid nyår gick hon i pension men minglar gör hon gärna.
  • Johan Nääs, Jan Burvik och Rose Burvik passade på att smaka av frukten.
  • Omsättningen under den första dagen i nya lokaler var det inget fel på. Folke Eriksson från Henninge var en de som passade på att storhandla.
  • Ingrid Åsberg tyckte att lokalerna var stora och fräscha, men så har hon också sålt en del av sin egen tomt för att ge plats åt nybygget. Kassörska Birgitta Forsberg gillar också hon det nya.

Bollnäs ungdomsorkester, ett kommunalråd med röd slips och massor av kunder.
Starten för nya Konsum i Kilafors kunde knappast bli bättre.

Annons

Redan halv tio på tisdagsmorgonen började parkeringen att fyllas utanför Konsum. Men det var också då som Bollnäs ungdomsorkester kom tågande, från den gamla till den nya butiken.

Och tongångarna var positiva.

- Det är roligt att det händer något i Kilafors, att man vågar satsa, konstaterade Sune Baggström som lovade att handla i båda butikerna för att få behålla dem på sikt.

Att butikschef Kjell Nyberg var nöjd gick det inte att ta miste på.

- Det känns både spännande och nervöst. Men mest är det roligt att få vara med om någonting sådant här. När andra lägger ner så väljer man att satsa här i Kilafors, det är stort.

Det höll även kommunalrådet Olle Nilsson Sträng med om som den här dagen bar en röd slips och överlämnade en blomsterkvast i Kilafors färger.

Innan han åkte tillbaka kommunhuset hann han även att inhandla två fläskfiléer till invigningspris.

- Man måste passa på vet du. Men som sagt det är bara att gratulera Konsum till den här satsningen. Nu har de fått ett bra läge och kan locka till sig fler turister som är på genomresa. Kilafors är ju det första civiliserade stället sedan man har lämnat Stockholm.

Mer läsning

Annons