Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya företagare i metallindustrin

/
  • Det är Kristian Junevik och Pelle Embretzén som står bakom bolaget Bollnäs CNS.
  • Lastmaskinsfästen och grävmaskinsfästen är två av företagets produkter.
  • Här är verktyg för en exakt precision.
  • Här handlar det om detaljer med en tusendels millimeter.

För drygt ett år sedan var Pelle Embretzén och Kristian Junevik ytligt bekanta. Nu har de gjort en miljonaffär ihop. Deras bolag Bollnäs CNC AB har tagit över delar av WTJ:s legotillverkning.

Annons

För ett par år sedan köpte då nystartade WTJ maskindelen från Bruks och flyttade delar av tillverkningen från Arbrå till Norrborn. Nu har företaget vuxit och verksamheten breddats.

– Jag tror WTJ känner att de vill renodla sin tillverkning inom plåt och svets och att den här delen som vi köpt inte passar ihop med den övriga verksamheten, säger Pelle Embretzén, en av delägarna i Bollnäs CNC AB.

För ett och halvt år sedan började diskussionerna om huruvida han och Kristian Junevik var intresserade av att ta över WTJ:s maskinbearbetning. Pelle Embretzén jobbade då på Sandvik i Sandviken och Kristian Junevik på WTJ.

Ett övertagande var knappast någon självklarhet. De kände inte varandra särskilt bra, hade ingen erfarenhet av företagande och det handlade om en satsning med stora pengar.

Däremot har båda en stor yrkesmässig erfarenhet av maskinbearbetning – alltså just den del som WTJ ville göra sig av med.

– I början var jag tveksam, men det här är ett beslut som växt fram och en möjlighet som jag inte ville missa, säger Kristian Junevik.

Och nu, ett och ett halvt år senare, står de båda tillsammans bakom det nybildade bolaget Bollnäs CNC AB. I maj skedde övertagandet och det finns mycket att göra.

– Vi startar ju med ett helt rent system så bara att lägga in alla artikelvaror tar sin tid, berättar Pelle Embretzén.

I dagsläget är Bruks och WTJ deras direktkunder, men de har också ett tiotal mindre kunder. Målet är att försöka växa och för att kunna stå på fler ben och inte vara så beroende av ett fåtal beställare.

Hur mycket pengar som varit inblandade i affären vill kompanjonerna inte svara på, men det handlar om ett antal miljoner. Legotillverkningen stannar kvar i samma industrilokal i Norrborn och de åtta anställda – som tidigare skötte maskinbearbetningen åt WTJ – jobbar nu för Bollnäs CNC AB.

Mer läsning

Annons