Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya ettor och tvåor i Bollnäs börjar byggas redan 2016

/
  • I första hand är det mindre lägenheter, ettor och tvåor, som ska byggas vid Myrbäckskroken.

De planerade hyreshusen på Myrbäckskroken skulle egentligen inte börjat byggas förrän 2017. Men nu ser de ut att tidigareläggas.
– Målsättningen att få till en byggstart hösten 2016, säger Bollnäs Bostäders vd Lars Åsberg.

Annons

Läs mer: Bollnäs Bostäder förbereder nytt bostadsprojekt

För två veckor sedan beslutade kommunfullmäktige att infrastruktursatsningarna vid Myrbäckskroken, med bland annat vägbyggen, ska genomföras redan 2016. Och nu verkar det alltså som att även själva bostadsbyggandet drar i gång redan nästa år. Detaljplanen är antagen och har vunnit laga kraft. Nästa steg är att söka bygglov och starta en upphandling.

I första etappen kommer det att handla om två hyreshus med sammanlagt någonstans mellan 20 och 30 en- och tvårumslägenheter. Att Bollnäs Bostäder nu satsar på lägenheter i det mindre formatet beror till stor del på att regeringen aviserat att man vill skjuta till statliga pengar för byggandet av bostäder för unga personer som är på väg att flytta hemifrån.

Läs också: Här ska Bollnäs Bostäder renovera

Men dessa två hus är inte de enda som planeras vid Myrbäckskroken.

– I detaljplanen finns det plats för åtminstone två hus till, som kan byggas i ett senare skede. Då kommer det troligtvis att handla om större lägenheter, säger Lars Åsberg.

Läs också: Ett steg närmare 14-våningshus i Bollnäs

Mer läsning

Annons