Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya bryggor för300 000 kronor

/
  • Roland Åkerlund, ordförande i Bollnäs missionsförsamling som äger Vevlingestrands camping, är glad över de nya bryggor som strax ska i sjön.

Vevlingestrand fräschas upp - för nära 300 000 kronor. Bollnäs missionsförsamling äger campingen och församlingens ordförande Roland Åkerlund är glad som en speleman över den satsning på nya badbryggor och en gästbrygga som kommunen finansierar.

Annons

Den exakta kostnaden är 288 750 kronor.

- Bara att bocka och tacka kommunen, säger Roland Åkerlund. De gamla bryggorna var slitna och farliga med alla spikhuvuden som poppade upp hela tiden.

Kommunstyrelsen beslutade - första april - att disponera om 231 000 kr av medel som var avsatta till röjningsarbeten runt Varpen och istället satsa pengarna på badbryggor och gästbrygga vid Vevlinge camping.

Men de pengarna räckte inte, inte riktigt. Så vid senaste kommunstyrelsesammanträdet tog politikerna beslut om att skjuta till ytterligare 57 750 kr för att slutföra upprustningen.

Bryggorna ligger inte i sjön - än. Men i början av nästa vecka ska de ut i vattnet.

* 300 000 kr - rätt dyra bryggor?

- Nej, inte om man analyserar kostnaderna, säger Tommy Vestersund, kommunlimnolog. Virket är speciellt och "dränerar bort" vattnet. ingen ska behöva halka omkull och skada sig - den säkerhetsaspekten känns viktig.

- Flytpontonerna är inte heller billiga och arbetskostnaden - tillverkningen - håller sig inom alla rimliga ramar.

Den kompletta artikelversionen i lördagens Ljusnan.

Mer läsning

Annons