Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya bluffakturor på marknaden

/
  • Så här ser erbjudandet från Svenska Hälsoinstitutet ut, förbluffande likt en faktura.

Nu är återigen nya bluffakturor i omlopp hos företagen. Den här gången är det någon som försöker slå mynt av vår oro för svininfluensan.

Annons

Ett företag som kallar sig Svenska Hälsoinstitutet har skickat ut erbjudanden som lätt kan förväxlas med en faktura. Erbjudandet gäller doser som kan förväxlas med vaccin. Flera företag i Bollnäs har hört av sig om de här nya bluffakturorna.

En av dessa är ELE Skog AB i Kilafors. Erbjudandet gäller något som benämns AH1N1 Pandemic Geletinus 3 x 500 ml och något som heter EH14683 Fumigation till en kostnad av 2 296 kronor plus moms.
Totalt 2 870 kronor. Oss senast tillhanda 2009-12-21 står det på det fakturaliknande erbjudandet från Svenska Hälsoinstitutet, som har sitt säte i Västra Frölunda.

- Jag tänkte direkt på svininfluensan när jag såg det här. Och det kom även till det andra företaget som jag har hand om, säger Helena Wahlund, kamrer hos ELE.

- Läser man det mera finstilta så står det att det är "ett erbjudande och ingen betalningsplikt föreligger". Men det är lätt att sådant här kan slinka igenom därför kan det vara på sin plats att gå ut med en varning, säger Helena Wahlund.

Svensk Företagarförening menar att det här rör sig om en ren bluff och att företagets utskick lämpar sig bäst i papperskorgen.

Mer läsning

Annons