Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny restaurang öppnar

/
  • Lennart Andersson och Lilian Edström slår upp portarna till sin nya restaurang.
  • Kvinnorna som ska jobba på Restaurang Bangården. Från vänster; Camilla Eriksson-Westelius, Birgitta Carlsson, platschef Linda Nilsson, Linda Fransson, Katarina Engman och Marie Källström.

Flera års väntan är äntligen över för Lilian Edström och Lennart Andersson.
På lördag är det officiell invigning av Restaurang Bangården och på måndag serveras den första lunchen. Byggnaden, före detta Brostugan, har helrenoverats.
– Det känns underbart att vi är i mål, säger Lilian Edström.

Annons

Det var en lång resa innan Bollnäs senaste restaurang och vägkrog blev verklighet. Idén att flytta gamla Brostugan från Brotorget kom från näringslivschefen Peter Eriksson.

Lilian Edström och Lennart Andersson trodde från början inte på planerna, men blev övertygade med tiden. I slutet av april flyttades huset genom Bollnäs under stor uppståndelse.

Och nu drar verksamheten igång. I morgon, lördag, sker den officiella invigningen och två dagar senare öppnar restaurangen för luncher.

De första två veckorna blir det mest kafé och dagens lunch, men från och med 16 december används restaurangen fullt ut. Då kommer också alkoholtillståndet.

Byggnaden har totalrenoverats invändigt och fasaden har målats.

– Allt invändigt revs ner, det var bara ett skal kvar med fyra väggar och tak. Men vi har gjort kalkyler så det råder inga tveksamheter om att det här var billigare än att bygga nytt, säger Lennart Andersson.

Mer läsning

Annons