Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny miljonräkning efter Bollbroaffären

/

Bollnäs kommun betalade 15 miljoner kronor för gamla SJ-området i affären med Förvaltnings AB Bollbro. Men trots det har ännu en räkning dykt upp från företaget.

I den krävs kommunen på nästan 1,8 miljoner kronor ytterligare.

Annons

Beloppet i den senare fakturan gäller inlösen av ett hyresavtal som tecknades förra året.

- För oss blev det här något av en negativ aha-upplevelse. Kravet från företaget borde ha funnits med när vi förhandlade fram det nya köpeavtalet, men själv kände jag inte till att det fanns, säger nye tekniske chefen Anders Aune.

Han ifrågasätter inte giltigheten i hyresavtalet som ingicks när skejthallen inreddes och kommunen hyrde lokalerna.

Enligt avtalet har Bollbro rätt till kompensation för de investeringar som företaget gjort i lokalerna vid skejthallen under sin tid som hyresvärd.

- Men uppgörelsen borde ha ingått i förutsättningarna när vi satte oss i de nya förhandlingarna. Naturligtvis skulle det ha vägts in, säger Anders Aune.

Själv observerade han inte hyresavtalet när han i sin dåvarande roll som mark- och exploateringsingenjör började förhandla för kommunens räkning om ett köp av området.

- Givetvis kan man tycka att kommunen borde ha ordning på alla papper, men villkoren i hyresavtalet förhandlades inte fram av fastighetsgruppen. Den uppgörelsen låg under fritidssidan, även om dåvarande tekniske chefen Torbjörn Falkeborn skrev under den för kommunens räkning, säger Anders Aune.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mer läsning

Annons