Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny märkning av skoterleder

/
  • Skoterleden från Åsbackavägen, Bollnäs till Arbrå märks ut av Örjan Eriksson, Jonathan Hedlund, Tommy Gustavsson, Henrik Edlund, Linus Ahlberg och Lennart Stern.

Varpens skoterklubb är som bäst i färd med att göra i ordning sina skoterleder. Dels med vissa leder dragits om en del och nya stolpar med skyltar har satts upp. Arbetet med detta sker i samarbete med gymnasiesärskolan och kommunen.

Annons

Bakgrunden till den här satsningen är en motion från Per-Olof Åberg (MP) om revidering av förbud mot motoriserade fordon i den lokala ordningsstadgan.

Men körning med skoter och terrängfordon regleras i terrängkörningslagen och dess förordning.

- På barmark råder generellt förbud mot körning med terrängfordon. Och på snö får man enbart köra på egen mark och på utmärkta leder, förklarar trafikingenjör Lars Hammar.

Lars Hammar tog också initiativet till en träff med representanter för de fyra skoterklubbar som finns i kommunen. Tre av klubbarna deltog i träffen där man diskuterade skoteråkandet i kommunen.

Mest aktiv av klubbarna efter den här träffen har Varpens skoterklubb varit. Och i oktober började klubben arbetet med att ställa i ordning sina leder.

Kommunen har bidragit med stolpar och skyltar. Och elever från gymnasiesärskolan har hjälpt till ute med att sätta upp stolpar och skyltar. En del röjningsarbeten har också behövt göras. Och vid Bolleberget har leden dragits om för att få till en bättre ordning på skoterkörningen i det området.

Mer läsning

Annons