Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny förening ersätter Cityföretagen

Den nya handelsföreningen Bollnäsdraget ska till skillnad från Cityföretagen även innefatta företagare i stadens ytterområden.
- Vi räknar med 150 medlemmar under det första året och på sikt hoppas vi på 300 medlemmar, säger Lars Mobacke, ordförande i den arbetsgrupp som under de senaste två åren har skissat på den nya handelsföreningen Bollnäsdraget.

Annons

Allt började när kommunen för två år sedan tog ett beslut om att inte längre favorisera företagarna i stadskärnan genom att ge diverse bidrag till den dåvarande sammanslutningen Cityföretagen.

- Sedan dess har en arbetsgrupp på 10-12 personer träffats var fjortonde dag och planerat för en ny sammanslutning som även ska ge utrymme för handelsområden i stadens ytterområden, säger Lars Mobacke och syftar exempelvis på Gärdet, Bollnäs Norr och Söder.

Arbetsgruppen har nu också gjort en ansökan till kommunstyrelsen i Bollnäs där man ansöker om bidrag på 725 000 kronor för att kunna komma igång på allvar. Pengarna ska bland annat gå till att anställa en person som samordnare på heltid för föreningens medlemmar.- Vi ser gärna ett samarbete med kommunen och helst skulle vi se att någon representant från exempelvis tekniska kontoret kan sitta med i styrelsen för Bollnäsdraget, säger Lars Mobacke.

Han menar också att mycket av det som föreningen kan komma att ägna sig även kommer att innebära roliga saker för stadens innevånare. Nu hoppas han att föreningen kan komma igång och att han får möjlighet att presentera verksamheten närmare.

- Det är egentligen bara fantasin som sätter några gränser för det här, säger han.

Mer läsning

Annons