Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny ägare till blomsteraffären i Kilafors: "Jag har alltid gillat blommor"

/

I helgen har det jobbats för fullt i Kilafors blomsteraffär. På måndag öppnar den i ny regi och nya ägaren, Lotta Mickelsson Forsberg har haft bråda dagar för att hinna få allt klart.

Annons

– Egentligen kommer väl det här ifrån att jag tycker om att pyssla och dona och jag har alltid gillat blommor, kommenterar Lotta Mickelsson Forsberg sin satsning.

– Jag har gått hemma och funderat ett tag och så har beslutet mognat fram. Jag började väl egentligen fundera i de här banorna för ett och ett halvt år sedan.

Lotta har tidigare jobbat på mejeriet i Bollnäs, följde med Milko till Arla och fick sedan ett jobb när Coop tog över Grådö mejeriet. När det sedan blev en omorganisation av det företaget erbjöds hon en tjänst som skulle innebära veckopendlande till Grådö.

Då fick det vara nog och sedan dess har hon provat sig fram. Kriminalvårdare vid Gruvberget och sedan på Hälsingestintan, men hon kände att det inte var hennes grej och slutade i höstas.

När så tidigare ägaren till blomsteraffären, Margaretha Eriksson, ville sälja såg Lotta sin chans.

– Det är väl en sådan där grej som man alltid har varit intresserad av och har tyckt vara roligt och brunnit för, säger Lotta. Sedan är det ju roligt att butiken får finnas kvar i Kilafors.

Finns det förutsättningar för en blomsterbutik i Kilafors?

– Ja, vi tror det. Vi har ju en begravningsbyrå till granne och det är naturligtvis en förutsättning för att det ska gå ihop.

Några större förändringar kommer det inte att bli när butiken byter namn till Forsbergs blomsterbod.

– I det stora hela kommer vi att fortsätta som tidigare, men med några små förändringar, säger Lotta Mickelsson Forsberg.

Men kunderna som kommer hit kommer att kunna känna igen sig?

– Det kommer de definitivt att göra.

Mer läsning