Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu måste skolan gå först

/

Erika Engberg (S) tycker att äldreomsorgen i Bollnäs håller hög kvalité trots uteblivna satsningar. Och högsta prio nu är enligt henne skolan och de dåliga resultaten där.

Annons

Personaltätheten i Bollnäs äldreomsorg minskar alltså trots regeringssatsning och politikerlöften.

– Det är verkligheten som springer i kapp. Vi är inte i mål än när det gäller kommunens ekonomi, men det går åt rätt håll, säger socialnämndens ordförande Erika Engberg (S).

Trots att regeringssatsningen äts upp av sparkravet på 30 årsarbetare i äldreomsorgen tror Erika Engberg att den kommer att märkas.

– Vi hade ju sedan innan satsningen kom planerat för att jobba på ett annat sätt. Så den kommer nog märkas, tror hon.

Läs också: Mindre pengar till äldreomsorgen nästa år

Trots nerdragningar är Erika Engberg inte oroad över verksamheten.

– Vår äldreomsorg håller en hög kvalité och jag ser ingen fara med att vi nu prioriterar skolan ett antal år framöver. Där måste resultaten upp och skolan är prio ett.

Enligt Erika Engberg är det en förutsättning för att det ska kunna bli framtida satsningar på äldreomsorgen. För som det ser ut nu ökar utgifterna varje år i kommunen för försörjningsstöd.

– För att få pengar att satsa på äldreomsorgen måste vi först få snurr på jobben och utbildning, säger hon.

Bollnäspartiet är det näst största partiet i fullmäktige och sitter i opposition. Bollnäspartisten Lisa Lind är andra vice ordförande i socialnämnden.

– Partiet har lämnat in en motion om att bygga nytt äldreboende, men det finns inte pengar till det nu. Det är ett svårt läge, tyvärr, säger hon.

Läs också: Tre partier i Bollnäs vill se ett nytt trygghetsboende för äldre

Och Lisa Lind delar Erika Engberg uppfattning när det gäller prioriteringar.

– Vi måste låta det vara så här ett tag och komma ikapp med budgeten. Och det är som Erika säger att barn och skola måste prioriteras högst nu, men sedan kommer äldreomsorgen, säger Lisa Lind.

Läs alla frågor till de lokala politikerna: Kandulova/bollnas

Mer läsning

Annons