Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu har Karin flyttat in

/

Ugnen har hon inte hunnit lära sig än. Men pannkakssmeten är i alla fall klar. Det ska bli fläskpannkaka. I det släckta badrummet brinner ett ljus.

Karin Hellqvist har flyttat in.

- Här ska jag trivas, säger hon. Jag känner att det blir rätt att bo här.

Annons

För bara några dagar sedan gick flyttlasset. Karin kom med alla kartonger och möbler och tavlor från villan i Ren till Hamre gård på Edelsbergsvägen. Än så länge har hon inga alldeles nära grannar.

De kooperativa hyresrätterna i Hamre gård-projektet innehåller16 radhuslägenheter. Nu är samtliga inflyttningsklara. Sju av lägenheterna är uthyrda. En familj kommer i mars och en annan i april. Men där är det stopp. Just nu.

Sju av lägenheterna är fortfarande lediga. Vill du ha en fyrarummare - det finns fyra kvar - är insatsen 500 000 kr, hyran 8 400 kr och boytan 100 kvm.

Motsvarande siffror för de (tre) lediga femrumslägenheterna är 540 000 - 8 900 och 109.

- Vi hoppas på våren, säger Ellinor Uppgren på Bollnäs bostäder. Jag tror att läget ljusnar då och att vi får loss några av de lägenheter som finns kvar.

Karin valde en trerummare. Hyran ligger på 7 600 kr i månaden, boytan är 90 kvm och insatsen en knapp halvmiljon, 450 000 kr. Insatsen får hon tillbaka, på kronan, om hon skulle vilja flytta.

 

 

 

Mer läsning

Annons