Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är festen igång

/

Först ut på Bollnäs stadsfest är Thomas Stenström. Han sparar inte på energin även om publiken är gles under partyts början. Trots en radiohit i ryggen är han okänd för många. Takida däremot verkar vara det som lockar mest under stadsfestens första dag.

Annons

Timmarna innan stadsfesten var det fortfarande en del att fixa med inne på festområdet. Byggare och personalen som skulle jobba under kvällen arbetade på i värmen i korta ärmar. På andra sidan huset ville många köpa biljett inne på Spelbutiken. Vissa verkar ha bestämt sig för att gå i sista stund när solen lyste så lovande.

Bakom den nybyggda bardisken efter Tranans husvägg stod kylarna välfyllda. Baransvarige berättar att de laddat upp med 24 000 drycker allt som allt.

Några som var tidigt på plats är kvällens andra band, Takida. Tre av medlemmarna kom lunkande i sommarvärmen efter en liten runda på stan. Om åtta timmar skulle de upp på scenen, men verkade inte precis stressade.

– Nu ska vi ut och åka bastuflotte, sa en av killarna innan de försvann iväg.

En som knappast hann åka flotte var arrangören Micke Lindblom. Han utstrålade lugn trots att hjärnan borde vara överhettad av alla frågor som avlöste varandra; var finns en dusch, vart ska jag ställa de här grejerna och finns det ett rum där Takidas chaufförer kan sova?

– Man måste vara som en bläckfisk och hålla koll på allt, men också se till att jobba med bra folk, säger Micke Lindblom.

Så till sist är klockan åtta och festen igång. Festplatsen är inte stor, men känns gigantisk när Thomas Stenström kliver på som första artist. Sent omsider har han hoppat in som ersättare för Tove Styrke. Den lilla publiken framme vid scenen fyller inte ens kanten efter kravallstaketet. Spridda skaror sitter på gräsmattan och i baren bredvid finns gott om tomma platser.

– Jag är inte orolig utan snarare förvånad över att det är en del folk fast det är så tidigt. Vänta två timmar tills Takida kliver på, då kommer det se helt annorlunda ut, säger Micke Lindblom.

Trots en liten spridd publik gör Thomas Stenström sitt yttersta och sparar inte på energin. Han klättar upp i scenriggen, går loss frenetiskt på en av trummisarnas cymbal och försöker få till allsång till sin mest välkända låt "Detsamma" som spelades flitigt förra sommaren på P3. Allt efter konsertens gång tätnar publiken, men de 45 minuterna hinner gå till ända innan det blir riktigt tryck.

– Det blev klart att vi skulle spela här så sent som förra lördagen. Ändå var ett gäng framme vid scenen som kunde alla låtar och sjöng med. Själv är jag jättenöjd och tyckte att det var skitkul, säger Thomas Stenström efter spelningen.

På gräset sitter Rasmus Grehn tillsammans med sin syster och två kompisar.

– Vi är här för att se Takida. Jag visste inte ens vem Thomas Stenström var, men jag tycker att han gjorde det bra, säger Rasmus Grehn efter spelningen.

Kvällen fortsatte med Takida och Perssons Pack.

Mer läsning

Annons