Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är det slutsotat för sotare Winther

/
  • Den 29 juni fyllde Rolf Winther 65 år, den 30 juni gick han officiellt i pension. I går avtackades han vid Bollnäs brandstation.

Efter 45 år som skorstensfejarmästare lämnar Rolf Winther sin tjänst för att gå i pension. Nu ska han njuta av tiden som pensionär. – Vi får jag se om jag får några sotningsräkningar hemma, säger han och ler.

Annons

På onsdagen avtackades Bollnäs distrikts mångåriga skorstensfejarmästare Rolf Winther med tårta och kaffe på brand och ambulansstationen i Bollnäs.

I närvaron av räddningschefen Torbjörn Wannqvist och övrig personal fick han ta emot lyckönskningar, en skulptur av kommunvapnet och en bok om Bollnäs historia som tack för de år han jobbat.

– Vi vill ta tillfället i akt och tacka honom från både oss och kommunens vägnar, säger räddningschefen Torbjörn Wannqvist.

Rolf Winther är född i Karlskoga, i Värmland, och flyttade runt en del i landet innan familjen bosatte sig i Bollnäs. Här började hans far som skorstensfejarmästare en gång i tiden och runt 1985 tog Rolf över titeln och jobbet i Bollnäs. Redan då hade han jobbat som sotare i flera år.

– Jag började i skolåldern på sommarloven när jag försökte spara ihop till en moped, säger han.

Den 30 juni lämnade Rolf Winther officiellt sitt jobb och ersattes av Lars Antonsson.

Mer läsning

Annons