Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är Bollnäs sjukhus i privat drift

/
  • Aleris divisionschef Peter Graf lämnade över fyra nycklar till affärschef Mikael Ryd som får ansvar för Voxnadalens hälsocentral i Alfta, specialistmottagningen i Söderhamn, Bollnäs hälsocentral och Bollnäs sjukhus.

Divisionschefen:

– Det är många som inte vet hur mycket en del personer har arbetat under helgen och förra veckan för att få det här att fungera, säger han.

Annons

Under måndagseftermiddagen hölls högtidlig nyinvigning av Bollnäs sjukhus med anledning av att vårdföretaget Aleris tagit över driften, men övertagandet skedde i söndags, den 1 april.

– Vårt mål har varit att övertagandet skulle ske så smärtfritt som möjligt. När jag talade med personal på måndagsmorgonen hade allt fungerat bra. Det var bara några småsaker som krånglat. Bland annat visste man inte i morse riktigt hur man skulle registrera patientavgifter, säger Peter Graf.

Under invigningsceremonin tävlade landstinget och Aleris om att berömma varandra, men mest hyllades den erfarna och kompetenta personalen som garanten för att Bollnäs sjukhus ska fungera minst lika bra som tidigare.

Styrelseordföranden för Wallenbergägda Aleris, Bengt Braun, lovade att företagets affärsidé bygger på långsiktighet och kvalitet med honnörsord som omtanke, professionalitet och engagemang.

Det var han som symboliskt fick ta över stafettpinnen ur Eva Tjernströms hand.

På måndagen tillträdde Mikael Ryd som affärschef inte bara för Bollnäs sjukhus. Peter Graf hängde fyra nycklar kring hans hals, till Voxnadalens hälsocentral i Alfta, specialistmottagningen i Söderhamn, Bollnäs hälsocentral och slutligen sjukhuset.

Mer läsning

Annons