Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nöjda arrangörer efter Skänkardagen

/
  • Tack vare givmilda medmänniskor fanns det många fynd att välja och vraka bland.
  • - Det är ett jättebra initiativ av tjejerna att folk kan lämna grejer och att pengarna går till välgörenhet, säger Åke Näslund som har fyndat Brödrost, kåsor, gardiner med mera.
  • De grejer som blev över har hämtats av Röda Korset.
  • - Nästa gång ska jag nog lyckas rota fram lite att skänka, säger Lisbeth Källström som tycker att det varit för kallt i uthusen för sakletande denna vinter.

Nöjda arrangörer efter Skänkardagen
Söndagens skänkardag i Hällbo har knappt avslutas förrän Diana Brodin planerar en uppföljare.

Annons

- Det här var fantastiskt roligt. Det kom säkert 40 till 50 personer och tog kläder, skidor, hjälmar och annat smått och gått. Glädjen i deras ögon var obetalbar, säger hon.

Den som ville fick lämna ett bidrag till stiftelsen Min stora dag, och nu har Diana Brodin räknat slantarna – 2978 kronor – pengar som går oavkortat till stiftelsen.

- Vi kommer att göra en uppföljning, kanske i maj. Då ska vi också ha med möbler. Jag har kontakt med i alla fall tre företag som vill vara med och skänka saker.

Diana Brodin är förvånad över gensvaret inför Skänkardagen. En kvinna kom med sockerkaka som Hällbo IF fick sälja och en annan kvinna hade stickat massor av barnstrumpor efter att ha läst i tidningen om dagen.

- Jag är överväldigad vilken respons det blivit. Någon har ringt från en annan by och de planerar att göra samma sak. Det här känns jättebra.

På måndagsförmiddagen kom Röda Korset och hämtade sakerna som blev över från Skänkardagen. De finns nu till försäljning på Kupan i Bollnäs.

Mer läsning

Annons