Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Neuropsyk växer

Svenska Specialistpsykiatrigruppen (SSPG), som idag består av Neuropsyk i Bollnäs och Björkviksgruppen i Höör växer genom förvärv av ytterligare två företag. De nya företagen är Familjeforum. Lund, och Eken-Utsluss, Falköping.

Annons

- Förvärven innebär att vi får ännu mer kompetens och att vi också får starkare konkurenskraft. Vi kan erbjuda ännu fler tjänster, säger Ulrika Östlund, koncernchef för SSPG.

Familjeforum är en ledande aktör inom vård och omsorg av barn och ungdomar med psykiatriska funktionsnedsättningar. Verksamheten fokuserar på familjehemslösningar i olika strukturer. Familjeforum har en uttalad inriktning på evidensbaserade metoder och har en stark koppling till ledande forskning på området.

Eken-Utsluss bedriver psykiatrisk vård och omsorg av vuxna med svåra psykiatriska problem enligt SoL, LRV oc LPT. Totalt har verksamheten 15 platser i två enheter.

- Vi är väldigt entusiastiska över att Familjeforum och Utslussningsenheten Eken valt att bli en del av Specialistpsykiatrigruppen. Båda bolagen kompletterar våra nuvarande verksamheter mycket väl och de har en väldig bredd och djup kompeterns inom sina respektive nischer, säger Ulrika Östlund.

- Det mest spännande är förvärvet av Familjeforum, som är inriktat på barn och ungdom. Det har vi inte haft tidigare. Vi har bara haft hand om vuxna. Därför blir Familjeforum en jättefin start för oss inom barn- och ungdomsvården.

Förvärvet av de två företagen är ett led i SSPG:s strategi att växa.

- Ja vi har en uttalad målsättning att växa för att kunna erbjuda ett komplett tjänstespektrum av psykiatritjänster över hela landet, förklarar Ulrika Östlund.

Mer läsning

Annons