Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nej till vänort i Kina

/

Internationella utskottet i Bollnäs vill inte göra Heze City i Kina till en av kommunens officiella vänorter.

– Det är för tidigt, säger utskottets ordförande Jan-Erik Englund (S).

Annons

När kommunalrådet Olle Nilsson Sträng (S) och näringslivschefen Peter Eriksson återvände från sin första resa till Heze City hösten 2008, hade en preliminär överenskommelse om att etablera en vänskapsrelation undertecknats av de båda kommunernas representanter.

I november 2008 godkände kommunfullmäktige en samarbetsöverenskommelse mellan Bollnäs och Heze City – om utbyten och samarbete inom ekonomi, handel, vetenskap, teknologi, kultur, utbildning, sport, hälsa och personal "för att främja en gemensam positiv utveckling".

Nu har de tre politikerna i kommunens internationella utskott diskuterat frågan om etablering av en officiell vänortsförbindelse med Heze City – men vill inte föreslå en utökning av antalet vänorter.

- Vi vet så väldigt lite om vad samarbetet med Heze City kan ge – men det kan ju bli en officiell vänort så småningom, när vi ser hur det utvecklas säger Jan-Erik Englund.

Bollnäs kommun har i dag sex vänorter – Nyköbing-Mors i Danmark, Flekkefjord i Norge, Kankaanpää i Finland, Misburg/Anderten i Tyskland, Shepton Mallet i England och Ogre i Lettland.

 

Mer läsning

Annons