Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nej till renovering av Växsjö skola

Barn- och utbildningsnämnden säger nej till en renovering av Växsjö skola.

Nämnden gör därmed en helomvändning från sammanträdet i mars, då de röstade för en upprustning av skolan.

Annons

På onsdagen diskuterades frågan på nytt i nämnden. Där redogjorde förvaltningschefen Maj-Britt Karlsson och för- och grundskolechefen Eva Eklund för sitt yttrande om att en upprustning av skolan inte är försvarbar och att en nedläggning måste ses som naturlig och rimlig.

Grundskolechefen framhöll att både Granbergsskolan och Nyhamre skola har kapacitet att ta emot samtliga elever från Växsjö utan att utöka antalet klasser eller klassrum.

Efter votering kom beslutet att barn- och utbildningsnämnden ställer sig bakom yttrandet. De säger därmed nej till en renovering av skolan. Sjukvårdspartiet och Kristdemokraterna står som enda partier bakom en upprustning av Växsjö skola, med eller utan pengar från fullmäktige.

I skrivelsen fanns också förslag på en årlig granskning av skolor som har färre än 70 elever. I granskningen föreslås både studieresultat och psykosocial miljö ingå. Förslaget togs bort ur yttrandet, men kan komma att behandlas senare.

Ärendet med Växsjö skola skickas nu vidare till kommunstyrelsen och sedan till kommunfullmäktige, som får fatta beslut i frågan. Det sker tidigast på kommunfullmäktiges sammanträde den 26 oktober.

Mer läsning

Annons