Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nätverk för visartister bildas i länet

/

Nätverket för singer-songwriters och trubadurer i Gävleborgs län har bildats.

I morgon lördag kickas karusellen igång på allvar i form av en konsert i Teaterverkstadens lokaler i Bollnäs.

Annons

Alla städer i länet har gått ihop för att bilda Nätverket för singer-songwriters och trubadurer i Gävleborgs län. Kurt Öberg, som är en del av nätverket, menar att ändamålet är att pusha för den berättartradition som funnits sedan 1200-talet.

- Numera är de stora scenerna upptagna av kommersiella krafter. Därför gör vi det här för att få folk som sitter ute i stugorna att komma ut med sin musik.

Kurt Öberg poängterar att nätverket gäller för både trubadurer och singer-songwriters. Däremot kommer man inte att ta emot artister som till exempel spelar covers ute på pubarna.

- Det här är storytelling – berättande texter till visor. Om det är på svenska eller engelska spelar ingen roll, vi talar alla ett sådant internationellt språk numera.

Artisterna som ingår i nätverket är strålade positiva till initiativet. På Facebook har en grupp upprättats där de kommunicerar och utbyter erfarenheter.

– De är otroligt entusiastiska. Det är mycket folk från Ljusdal, Hudik och alla möjliga ställen som pratar om "ska vi få till en scen i den staden eller inte". Det är en enorm kraft i det vi gör, säger Kurt Öberg.

På lördag sparkas nätverket igång på allvar då man genomför en konsert i Teaterverkstadens lokaler i Bollnäs. Allt kommer att ske unplugged och Kent Öberg hoppas att publiken hittar dit.

Mer läsning

Annons