Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Natur- och kulturupplevelse utöver det vanliga

/

Varje år delar Svenska Turistföreningen (STF) ut pris till årets bästa vandrarhem/hotell. Ett av de vandrarhem som nominerats till årets pris är Ohlandersgårdens vandrarhem i Rengsjö.

Annons

- Jättekul att bli uppmärksammad, säger Kristina Bratt som driver Ohlandersgårdens vandrarhem i Knyssla, Rengsjö.

STF:s tävling är uppdelad i sju delutmärkelser. Ohlandersgården är, tillsammans med tre andra vandrarhem, nominerad i klassen Årets natur- och kulturupplevelse.

I motiveringen står det att värden, Kristina Bratt, varsamt har renoverat och gjort den fina gamla Hälsingegården till en verklig pärla i Hälsingland. Ett ställe där man bor för att insupa Hälsingekulturen och känna historiens vingslag. Nomineringen bygger på kommentarer från gäster som efter ett besök aktivt gått in på STF:s hemsida och betygsatt vistelsen.

- De verkar gilla hur jag lyckats bevara det gamla samtidigt som jag moderniserat för att klara lagar och regler för den här verksamheten, säger Kristina Bratt.

Den tidigare ägaren inledde verksamheten med vandrarhem på Ohlandersgården i mitten av 1990-talet. Kristina Bratt tog över verksamheten 2004.

Och redan andra året blev hon och hennes verksamhet uppmärksammade i STF:s tävling. 2005 fick de nämligen pris som Årets nykomling.

Mer läsning

Annons