Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Näringslivet hjälper nyföretagare

/

Sugen på att starta eget och bor i Bollnäs kommun? Då kan ekonomen Mikael Westh vara din man. Från och med nu är han rådgivare för NyföretagarCentrum som etablerat sig i Bollnäs.

Annons

NyföretagarCentrum har sin bas i näringslivet i Sverige och finns över hela landet. Hälsingland har blivit en särskild region och Hudiksvall och Söderhamn har redan sina rådgivare på plats.

Förutsättningen är ett bra samarbete med kommunens näringslivskontor och Bollnäs får mycket beröm för sin välvilliga inställning. Igår flyttade rådgivaren Mikael Westh in i sitt kontor i stadshusets korridorer och klippte ett symboliskt band.

Ett helt gäng herrar var på plats för att inviga kontoret, bland andra Jan-Olov Ericksson, ordförande för svenska Jobs and Society Nyföretagarcentrum och Ulf Mickelsson, ordförande för Nyföretagarcentrum Hälsingland och Jörgen Bengtsson, projektledare för uppbyggandet av rådgivningskontor i landskapet, inalles sex lokalkontor enligt planerna.

200 kommuner i landet har redan rådgivningskontor och är med och finansierar projektet som har sin bas i svenskt näringsliv.

- Själv har jag varit vd för Shell tidigare och det känns väldigt bra att kunna vara med och dela med sig av den kunskap man har skaffat sig i ett yrkesliv, sade Jan-Olov Ericksson.

Han berättade också att NyföretagarCentrum står på flera ben. Företag i omstrukturering är ett projekt, Vård och omsorg ett annat, där man bland annat driver projektet Förändringskraft för sjuksköterskor som vill starta eget. Nya svenskar är ett annat "ben", där invånare i orter som Rinkeby erbjuds tillgång till svenskt affärsnätverk.

- Vågar jag, är det rätt idé? Vi är med från början och följer yupp under tre år. Efter de åren har åttio procent kvar sitt företag.

Den nye rådgivaren i Bollnäs, Mikael Westh, 47, ekonom, är född och uppvuxen i Söderhamn men bosatt i Bollnäs sedan 1992. Han är utbildad civilekonom och redvisningskonsult med egen firma.

Förutom att ge rådgivning för den som går i starta eget-funderingar, kan NyföretagarCentrum okså ge råd och stöd vid generationsskiften och överlåtelser.

- Styrkan ligger i vårt starka nätverk, säger Jörgen Bengtsson.

Just nu pågår en nyföretagarvecka över hela landet, Café Starta Eget. NyföretagarCentrum turnerar riket runt med en buss fylld med experter och rådgivare. Igår, måndag, anlände bussen till Träkyrkan i Bollnäs, där många etableringssugna tog chansen att prata om sina planer över en kopp kaffe.

Mer läsning

Annons