Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

När Snodden fick ersätta Kjell Bergqvist

Hur gick det till när Bollnäsbandyns maskot, Snodden, fick en roll i trailern för Kjell Bergqvists nya film Prästen i paradiset?

Annons

I en smått underhållande historia kan vi nu berätta varför Snodden fick ersätta Kjell Bergqvist i en scen mot Eva Röse. Det är en historia som på internet fått namnet Rumpgate (efter Watergateskandalen).

I slutet av veckan är det premiär på filmbolaget Fundament Films nya film Prästen i paradiset. I rollistan finns bland andra Kjell Bergqvist och Eva Röse och filmen är för övrigt klippt i Kilafors av Håkan Karlsson och hans People in the park.

Som brukligt är klippte man också ihop en trailer med godbitar från filmen i reklamsyfte. Efter det så köpte man en reklamplats av Facebook och så drog kampanjen för att locka tittare till filmen i gång.

Men helt plötsligt fick Facebook kalla fötter och agerade moralens väktare. I en av scenerna ser man nämligen Kjell Bergqvist naken, bara bakifrån men även rumpan blev för mycket för Facebook som plockade bort hela trailern från sin plattform med förklaringen att det var för mycket naket.

För att kunna använda trailern provade Fundament Film med att blurra (det vill säga sudda och göra otydligt) just rumpan. Men enligt Facebook gick inte heller det för sig. Nu var förklaringen att sekvensen "anspelade" på nakenhet.

"Här har jag jobbat över 40 år i branschen och gjort bortåt 150 filmer innan min rumpa uppmärksammas på det här sättet. Jag tycker nog den borde fått lite mer uppmärksamhet tidigare", kommenterar Kjell Bergqvist affären.

– Fantastiskt att slå ner på något så oskyldigt som en rumpa med tanke på all annan skit som ligger ute på nätet, säger Håkan Karlsson.

I desperation vände sig nu filmbolaget till People in the park för att hitta en lösning.

– Vi kom fram till att det bästa vore att helt enkelt byta ut Kjell mot någonting annat, säger Håkan. Först var tanken att ta en riddare i full rustning, lite som en protest mot moralpaniken.

Men en passande bild på en riddare gick inte att hitta. Då fick Håkans kollega, Björn Liljegräs, en annan idé.

– Han föreslog att vi skulle låna Bollnäs GIF Bandys maskot, Snodden, och lägga in honom i stället.

Sagt och gjort, så gick det till när Snodden fick en roll i trailern för Prästen i paradiset. Och Facebook verkar inte ha något emot Snodden, i alla fall inte ännu.

– Vi har fått oss en hel del goda skratt av den här affären, säger Håkan Karlsson.

Mer läsning