Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Musikfest i helgen

/
  • Laddade för spelmanshelg. Vackert väder och bra uppslutning från Bollnäsborna hoppas arrangörerna av Hanebostämman på.

I helgen är det dags för den årliga Hanebostämman på Långnäs i Bollnäs. Det kommer att bjudas på musik och spelglädje i dagarna tre med premiär på fredag eftermiddag.

Annons

I tretton år har den funnits, Hanebostämman. En spelmansstämma som vill öka förståelsen för folklig musik, sprida intresset samt bevara låtar från Hälsingland.

Förberedelserna ute på campingen på Långnäs är i full gång och Olle Mickelsson, som är med i arrangörsstaben, hoppas på en bra helg.

- Vi hoppas på bra väder, ifjol var det väldigt dåligt. Men vi kommer ha ett antal tält uppställda utifall att, och för kvällarna då det är lite kyligt.

Helgen inleds redan på fredagseftermiddagen då spelmännen ska spela i Bollnäs centrum. Festligheterna fortsätter sedan med musik ute på campingen.

Det kommer att bli musik av flera olika spelmansgrupper, och besökande spelmän får mer än gärna vara med och uppträda. För den hungrige kommer det bland annat att serveras kolbullar under helgen.

- Det är ju en klassiker, det hör till, säger Olle Mickelsson.

Mer läsning

Annons