Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Musikalstjärna bjuder på hårdrock

/
  • Nina Söderquist är mest känd som musikalartist, men i helgen spelar hon tillsammans med heavy metal-bandet Trail of Murder.
  • Nina Söderquist har kallats Sveriges musikaldrottning, men i helgen bjuder hon på hårdrock.

På fredag kommer musikalstjärnan Nina Söderquist till Karlslundsfestivalen. Lite oväntat bjuds det inte på musikallåtar utan i stället blir det heavy metal tillsammans med bandet Trail of Murder.

Annons

– Det är klart den roligaste spelningen jag gör den här sommaren, säger hon.

Nina Söderquist har kallats Sveriges musikaldrottning och har bland annat spelat på West End i London, varit med i Melodifestivalen, Så ska det låta, Allsång på Skansen och Do-bi-do. Men vad många kanske inte vet är att hon gärna sjunger hårdrock också.

– I grunden är jag en rocktjej och det här är något jag länge velat göra, säger hon.

I helgen spelar hon tillsammans med Bollnäsbandet Trail of Murder som består av fyra inbitna heavy metal-killar.

– Det känns oväntat, men jävligt roligt, säger Pelle Söderlind, trummis i bandet.

Det var gitarristen Hasse Eismar som frågade Nina Söderquist om hon ville vara med och spela och det ville hon givetvis.

– Jag spelade med Hasse när jag var 16 år, men nu har vi inte setts på 20 år. När han frågade om jag ville spela så var det självklart, säger hon.

På fredag kommer det att spelas låtar från bandets platta som släpptes 2012. Killarna och Nina har repat ihop under veckan och känner sig alla redo för helgens spelning.

– Vi har repat ihop en gång och det satt som en smäck. Hon är omänskligt duktig, säger Pelle Söderlind.

Efter spelningen åker Nina Söderquist till Stockholm för att spela på Pride och efter det vidare söderut för fler spelningar.

– Det blir mycket resande men jag ser framemot den här spelningen. Det ska bli spännande och det känns lite pirrigt, berättar hon.

Mer läsning

Annons