Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Musik vid Ljusnan slår ett slag för folkmusiken

/

Årets Musik vid Ljusnan erbjuder ett gediget program som strävar efter att tillgodose alla åldrar och smaker.
- Jag tror aldrig vi har haft så många musikanter som i år, säger ordförande Suhne Thim.

Annons

Programmet inleds fredag den elfte juni med att Hälsinglands dansteater och Estetiska programmet på Torsbergsgymnasiet hälsar glad sommar på Tingshustorget. Men egentligen tjuvstartar allt redan onsdag den nionde, i samband med Röda Korsets hantverksdag på Karlslundstorget. Spelkompisarna underhåller och det serveras kaffe, saft, korv med bröd och kolbullar.

Sedan avslutas det söndag den 20 juni med en konsert i Rengsjö kyrka, med Markus Pettersson på sång och Markus Kvint på piano. En annan höjdare som arrangörerna verkligen vill puffa för är Mattias von Wachenfelts gitarrkonsert i Bollnäs kyrka, en riktig världskändis inom sitt gebit.

Men många av de musiker som uppträder under Musik vid Ljusnans har lokalt påbrå.

- De allra flesta som uppträder har någon form av anknytning till bygden, säger Suhne Thim. Det visar på att vi verkligen har ett sprudlande musikliv i kommunen.

Musik vid Ljusnan arrangeras för 35: e året i rad och arrangörerna tror heller inte att det ska bli några problem att få det hela att överleva till 40-årsjubileet.

- Nej, inte med det musikliv vi har här i bygden, säger Suhne Thim.

Årets evenemang pågår mellan den 9 juni och den 20 juni och annonser med tider och platser för alla evenemangen kommer senare i lokalpressen.

Mer läsning

Annons