Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Musik natten lång

/
  • Festivalens arrangör Cathrine Palmcrantz, varvade med att lyssna på musikerna och jobba under kvällen.
  • Bollnäsbandet Decameron var det enda lokala bandet på festivalen Bollnäs, Världen.– Tanken är att vi ska ge Bollnäsborna Stockholmsband och Stockholmarna vill vi ge Bollnäsatmosfär, säger Cathrine Palmcrantz .
  • Stockholmarna Ulrika Bergvall, Agnes Palmcrantz och Sanna Knyphausen var på festivalen för andra året, och fler ska det bli lovar de alla.

Minifestivalen Bollnäs, Världen lockade omkring 150 personer till Renshammar under lördagen. Gården förvandlades till en stor festplats där musiken spelades natten lång.

Annons

Festivalen lockade besökare från hela Sverige. Förvånansvärt få var från Bollnästrakten.

– Det kan vara svårt för Bollnäsbor att uppskatta atmosfären som finns här. Det är svårt att förklara men det är lätt att ta det här för givet om man bor mitt uppe i det, säger arrangören Cathrine Palmcrantz som ursprungligen kommer från Dalarna.

Festivalen är inne på sitt tredje år och växer hela tiden. Cathrine Palmcrantz beskriver festivalen som en hybrid mellan festival och spelmansstämma.

– När klockan börjar bli mycket vet vi inte vilka som är artister eller besökare. Då är alla uppe och sjunger och spelar, berättar hon.

Läs mer i måndagens Ljusnan.

Mer läsning

Annons