Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mumma för en Beatlesfantast

/

Lördag den 21 maj kliver Bollnäsbördige Jon Sundberg in på klassisk musikmark. Han och bandet Longplayer spelar på The Cavern Club i Liverpool.

Annons

- För en gammal Beatlestok som mig är det naturligtvis en pojkdröm att få spela på The Cavern, säger Jon.

The Cavern kommer för alltid att vara förknippad med The Beatles första år, men klubben på Mathew Street i Liverpool öppnade redan 1957. Ambitionen var från början att bli Englands främsta jazzklubb utanför London och de första åren var den också ett av Englands starkaste fästen för jazz och framförallt skifflemusik, men rock n' roll var den nya flugan.

The Beatles gjorde sitt första framträdande på The Cavern Club den 9 februari 1961 och spelade sedan på klubben närmare 300 gånger innan de fick sitt internationella genombrott. 1980, efter mordet på John Lennon, blev The Cavern återigen en kultplats.

Än i dag spelas Beatlesinfluerad musik på scenen. Så även den 21 maj då det arrangeras en festival i lokalerna.

- Det var faktiskt vi som blev kontaktade av arrangören som gärna ville att vi skulle spela, säger Jon Sundberg som spelar gitarr och sjunger i Longplayer.

Longplayer är influerade av 60-, 70- och 80-talspop, allt från Beatles till Electric Light Orchestra. Bandet gjorde en platta som senare spreds via nätet och slutligen hittade till amerikanska radiostationer där festivalens arrangör senare hörde dem. Det har nu resulterat i två spelningar på The Cavern i Liverpool och ett par spelningar i London helgen därpå.

- Inte illa för en liten Bollnäsgrabb att få spela på The Cavern, säger Jon.

Mer läsning

Annons