Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

MQ till Bollnäs: "Kommer att generera mycket för hela södra Hälsingland"

/
  • Jan-Eric Flink, styrelseordförande i Fastighets Broåker AB, har jobbat i flera månader för att få MQ till Bollnäs. Nu väntar renovering av de tidigare JC-lokalerna innan MQ flyttar in i början av april nästa år.

I april öppnar klädkedjan MQ butik i Bollnäs centrum.
– Det här blir ett lyft för centrumkärnan, verkligen. Att få en sådan här välkänd kedja till Bollnäs, det känns oerhört bra, säger Jan-Eric Flink i Fastighets AB Broåker

Annons

Under tisdagsförmiddagen blev det klart att den stora klädkedjan MQ blir ny hyresgäst i de tidigare JC-lokalerna i korsningen Västra Stationsgatan/Långgatan.

Jan-Eric Flink är styrelseordförande i Fastighets AB Broåker som sköter drift och underhåll av fastigheten åt fastighetsägaren, Stiftelsen Hantverkshuset. Han är nöjd över att tiden utan hyresgäst i lokalerna är över.

– Ja, det är en fantastiskt härlig känsla. Vi har väntat på det här tillfället i månader och nu är det äntligen klart.

Läs också: Stor klädkedja öppnar i Bollnäs

MQ får tillgång till lokalerna från första april och planen är att öppningen ska ske senare samma månad.

Innan klädkedjan flyttar in väntar nu en tid av renovering och ombyggnad av lokalerna. Ventilation och elsystem ska ses över i hela utrymmet, dessutom är personalutrymmena slitna och kommer att helrenoveras.

– Den här lokalen har haft minimalt med ventilation, så det blir en stor post för oss att göra i ordning. Sedan har det byggts till i omgångar här genom åren, framför allt när det gäller elen, så det behövs även en ordentlig elrevision i hela lokalen.

Läs också: MQ:s regionschef om etableringen i Bollnäs

Jan-Eric Flink bedömer att renoveringarna kommer att kosta cirka en halv miljon kronor.

Den tidigare JC-butiken är 326 kvadratmeter stor, men har även ett inrett källarplan på 236 kvadrat. Det handlar om ett så kallat A-läge, där flera affärsrörelser har hyrt sedan byggnaden stod klar 1925.

Läs också: Ett efterlängtat besked

MQ har hyrt in sig i hela det utrymme som JC tidigare hade.

– Det var lite av en förutsättning att hyra ut till en enda hyresgäst tyckte vi, även om det gått att dela upp lokalerna också. Det här är bland de bästa lägena i hela Bollnäs och i och med det så vi tycker att hela lokalerna ska utnyttjas av en hyresgäst.

Vad innebär det här för Bollnäs stadskärna enligt dig?

– MQ är ett väldigt stort och väletablerat företag och ser man också till den etablering som Biltema gör vid Bollnäs Norr så tror jag att det tillsammans kommer att generera mycket för hela södra Hälsingland, genom att vi får fler hitresande kunder.

Mer läsning