Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Motsätter sig flytt

/

Det är inte bara Gumpels fritidsgård som motsätter sig en flytt från lokstallsområdet i Bollnäs. Thomas Laux företag "Hälsinge Hus och Hem" motsätter sig också uppsägningen av hyreskontraktet.

Annons

- Jag har ett kontrakt som sträcker sig till den sista augusti 2012 och ändå säger de att jag ska vara ute den sista december i år, säger Thomas Laux.

Hans företag flyttade in i sina nuvarande lokaler, i samma byggnad som Gumpels, för tre år sedan. Men i och med att Bollnäs kommun köpte området av Förvaltnings AB Bollbro krävde de nya ägarna också att alla nuvarande hyresgäster fick sina kontrakt uppsagda.

Fast Thomas Laux sätter sig på tvären. Hans nuvarande kontrakt går ut den sista augusti, men i kontraktet står också att om inte hyresvärden skriftligen sagt upp kontraktet senast nio månader före den avtalade hyrestidens utgång, förlängs kontraktet automatiskt med tre år. Men något sådant skedde inte och det innebär alltså att Thomas Laux har kontrakt till och med den sista augusti 2012.

- Och jag trivs jättebra med mina nuvarande lokaler, säger han.

Om han nu tvingas lämna lokalen kommer han att kräva kompensation för detta. I ett brev till kommunens exploateringsingenjör Anders Aune framhåller han att lagt ner mycket tid och pengar på att specialanpassa lokalerna till sitt företag och tvivlar på att kommunen kan skaka fram en likvärdig lokal. Han konstaterar också att han inte är intresserad av Tuppz-Topefas lokaler i Häggesta, något som föreslogs vid en intervju med Olle Nilsson Sträng i Ljusnan den 11 juni.

- Det ligger i helt fel ände av staden för mig, säger Thomas Laux.

Förutom kompensation för det arbete han lagt ner på nuvarande lokal vill han också att kommunen ska bekosta en eventuell flytt till nya lokaler.

- Det säger sig självt att jag måste anlita hjälp för att flytta härifrån, säger han.

Mer läsning

Annons