Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mössan är huvudsaken

/
  • Niklas Nilsson, Micke Larsson och Johanna Larsson julshoppar med mormor Ingrid Nilsson.
  • Berit Johansson från Bollnäs egentligen inte använda mössa. Den kommer bara fram när det blir riktigt kallt och hon ska ta en längre promenad. - Det är andra gången i år som den används. Jag är varm av mig och jag känner mig inte fin i mössa.
  • Johannes Henriksson, 10, Vallsta har flera olika mössor att välja bland: - Jag har en blå, en svart, en röd. I dag blev det en grön. Den har jag köpt själv. Jag använder mössa hela vintern.
  • Ulla Hedström med sonen Ludvig Larsson från Alfta föredrar att ha mössa i kylan. Ulla vill gärna ha en matchande halsduk och Ludvig hittade en lämplig basker tidigare i år. - Det är lämpligt med basker, den passar mitt stora hår, säger han.

Minus femton grader och kylan biter i kinderna. Täckbyxor, varma skor och handskar – men vad ska man ha för passande mössa på huvudet?

Annons

Femtonårige Micke Larsson från Bollnäs vände i dörren när han kände kylan.

- Jag gick in och hämtade mössan igen. Det var så kallt utan. Mössan fick jag med när jag köpte en skoterjacka, så den här är varm, säger han och känner på den stora svarta mössan.

Lillasyster Johanna, 12 år, har en färgglad mössa i fleece, som hon sytt i slöjden. Kusinen Niklas Nilsson, 10 år, från Vannsätter föredrar en svart toppluva med insydd keps.

- Vi är ute och julhandlar och när det är minusgrader är det skönt att ha mössa, säger barnens mormor Ingrid Nilsson från Bollnäs, också hon iklädd mössa.

Mer läsning

Annons