Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mordmisstänkt bördig från Bollnäs kommun

Den man i 30-årsåldern i Falun som är misstänkt för mord på sin sambo är född och uppvuxen i Bollnäs kommun.

Annons

 

Det var för cirka sju veckor sedan som den före detta Bollnäsbons sambo försvann. Några dagar innan de båda skulle gifta sig.

Mannen har sedan försvinnandet aktivt deltagit i sökandet och vid ett flertal tillfällen har han vänt sig till media med begäran om att få hjälp att hitta sin fästmö.

För knappt en vecka sedan försvann även den nu misstänkte mannen. Han kom aldrig till ett planerat besök hos polisen och han har även varit borta från sitt arbete som lärare i Borlänge utan att meddela varför.

Vid 13-tiden på fredagen, nära riksväg 80 utanför Rättvik, kom en man springande i strumplästen och med bar överkropp. Han var dessutom brännskadad. Det visade sig vara den före detta Bollnäsbon.

I närheten påträffades strax senare en människokropp, som tros vara den försvunna kvinnan.

Mannen är nu anhållen, skäligen misstänkt för mord på sin sambo. Han nekar till brott.

Tidigare uppgifter om att mannen av en händelse påträffat den kropp som tros vara hans sambo dementeras nu av polisen. Enligt Hans-Åke Hedin vid polisen i Dalarna har den misstänkte gett en förklaring till varför han befann sig området. Den förklaringen vill polisen inte gå ut med.

Den påträffade kvinnan bar en liknande klädsel som den misstänkte mannens sambo vid tiden för försvinnandet. En rättsmedicinsk undersökning ska nu avgöra om det är hon.

På söndagen hölls inga nya förhör med den mordmisstänkte mannen.

 

Mer läsning

Annons