Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Morddömda har avtjänat del av straffet

De tre dömda för styckmordet har avtjänat mer än ett år av strafftiden.

Annons

Dennis Jonsson och Johan Flykt dömdes till 11 års fängelse medan Andreas Clarström dömdes till 10 års fängelse. Trion dömdes för bland annat mord och brott mot griftefriden.

Fredagens beslut innebär att alla tre 20-åringarna kan börja avtjäna sina straff på en fängelseanstalt, i stället för inlåsta i häkte. Trion har redan avtjänat nära ett år och tre månader av strafftiden. De får nämligen tillgodoräkna sig tiden från när de frihetsberövades i september 2010.

Personer som är intagna i fängelse ska sedan friges när de avtjänat två tredjedelar av strafftiden. Men den återstående tiden finns kvar och kan få avtjänas om den dömde begår något nytt brott.

Christian Larssons föräldrar tilldömdes nära 180 000 kronor i skadestånd. Nästa steg i den delen är att kronofogden ska utreda vilka tillgångar de tre dömda har. Om deras tillgångar inte räcker kan de anhöriga i stället ha rätt till statlig ersättning från Brottsoffermyndigheten som i sin tur i framtiden kan försöka kräva tillbaka pengar från gärningsmännen.

Mer läsning

Annons