Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modellbåtar tävlar i Vågen

/
  • Förra året var det premiär för Gävle Modell Marin att arrangera en tävling i Vågen, Bollnäs. I helgen är det dags igen och närmare 50 båtar är anmälda.

På lördag och söndag avgörs Bollnäs-racet 2010 på sjön Vågen. Närmare 50 modellbåts- entusiaster från hela Sverige samlas i Bollnäs.

Annons

Tävlingen avgörs i Vågen och tävlingsledaren Niklas Sparr från arrangörsklubben Gävle Modell Marin räknar inte med att den höga vattennivån ska ställa till problem för modellbåtarna:

- Det ska inte bli några större problem, vi får väl ta på oss vadarstövlar i så fall, säger han.

Starten blir på lördag förmiddag och varje deltagare får köra fem omgångar längs en oval bana under åtta minuter. Då räknas antalet varv och de fyra bästa omgångarna blir deltagarens slutresultat.

- I fjol arrangerade vi tävlingen i Vågen för första gången. Det var en bra sjö, dock hade vi lite otur med blåsten som orsakade vågor. Jag hoppas många tar chansen och kommer för att se våra modellbåtar, säger Niklas Sparr.

Alla tävlingsdeltagare gör sina modellbåtar själva så förutom att tävla brukar de passa på att ge varandra tips och råd för att förbättra sina modellbåtar.

- Det här passar alla åldrar. Yngsta ålder för att få tävla är tio år och den äldsta som kommer i helgen är närmare 80. En bra egenskap är att man ska ha "spakvana" från kanske modellflyg eller bilar, säger Niklas Sparr.

Helgens tävling ger också deltagarna chans att få VM-poäng, något som krävs för att få delta i VM år 2012.

Mer läsning

Annons