Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mjukstart på Gärdesskolan

/
  • Vilma Andersdotter, Andreas Modd och Hanna Sundin Fredin summerar sommarlovet samtidigt som de dricker lite cider och äter salta pinnar.
  • Vilma Andersdotter, Andreas Modd och Hanna Sundin Fredin summerar sommarlovet samtidigt som de dricker lite cider och äter salta pinnar.
  • Mohsen Ebrahimi gillar bäst SO-ämnen och Hemen Hajo föredrar idrott. I sommar har de spelat mycket fotboll på Solrosen.
  • Mentorerna Yvonne Mattsson, Torbjörn Alsing och Linda Larsson ser framemot höstterminen.
  • Torbjörn Alsing med två badsugna elever.
  • Första lektionen efter sommarlovet fick eleverna på Gärdesskolan berätta om sommarlovet och mentor Torbjörn Alsing passade på att prata med eleverna.

Den första skoldagen innebar en mjukstart för eleverna på Gärdesskolan. Efter samlingen i aulan bjöds det på cider och salta pinnar i klassrummen där många hade roliga sommarminnen att berätta.

Annons

- Det här är en bra chans för oss lärare att få prata med eleverna och de med varandra. Det finns mycket att berätta efter sommarlovet, säger mentor Torbjörn Alsing.

I ett klassrum har en niondeklass samlats och bland det trivsamma sorlet hörs flera skratt. Förmiddagen är även vikt till information och under eftermiddagen ska eleverna gå till Långnäs för utomhusaktiviteter.

Denna skolstart börjar 200 elever på Gärdesskolan, det är en halvering jämfört med tidigare läsår.

- Det blir tre år i samma klass därför har jag valt att gå kvar på Gärdet. Det är skönt att inte byta. Lärarna är bra och de är en bra skola, säger Hanna Sundin Fredin.

Hon gissar att det endast är ett fåtal av eleverna från hennes årskull som har bytt till Lust & Lära. Däremot är det färre Gärdeselever i årskurs åtta och sju än tidigare år. Förra höstterminen fanns fyra sjundeklasser, nu finns det två.

- Jag vill hellre gå på Gärdet. Det här är en bra skola och jag känner redan lärarna och vet att de är bra, konstaterar Andreas Modd.

Innan skolstarten har några lärare målat och gjort fint i skolan.

- Vi har gjort trivsamt med små medel, säger Torbjörn Alsing.

- Jag har arbetat på många skolor i kommunen och Gärdet är en favorit. Här månar vi om varandra och det är en fin skola, säger mentor Yvonne Mattsson.

I uppehållsrummet sitter kompisarna Mohsen Ebrahimi och Hemen Hajo. De tycker båda att det känns okej med skolstart.

- Jag ska börja åttan och har tio meter från skolan. Aldrig att jag vill byta skola, det är roligare här för här finns mina kompisar, säger Mohsen Ebrahimi.

Mer läsning

Annons