Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mitt Hjärtas hjärtklinik blir kvar

/

Landstinget Gävleborg beslutade i december 2008 att inte förlänga avtalet med hjärtkliniken Mitt Hjärta i Bollnäs. Sedan dess har det gått många turer kring nästa avtal, men till sist blev det ändå Mitt Hjärta som vann upphandlingen.

Annons

- Äntligen, kan man säga efter alla turer som har gått, säger Eskil Hammarström, hjärtläkare vid Mitt Hjärta. Den här processen har varit en hämsko för verksamheten och man kan säga att 2009 har varit ett förlorat år för oss.

Att processen tagit sådan tid beror på att upphandlingen avstyrdes på grund av felaktigheter i upphandlingsunderlaget. Fast slutligen var det ändå Mitt Hjärta som kunde erbjuda landstinget det lägsta priset. Tilldelningsbeslutet som tagits kan i och för sig överklagas inom tio dagar, men det är inget som oroar Eskil Hammarström.

- Nej, jag kan inte se att det här kan bli några problem, säger han.

Trots att det föregående avtalet inte förlängdes har Mitt Hjärta inte sagt upp någon personal. Däremot har det skett pensionsavgångar som inte återbesatts.

- Men nu kan vi börja se oss om efter ny personal, säger Eskil Hammarström. När vi väl vet att vi har ett avtal för några år framåt så går det att börja bygga och utveckla verksamheten. Vi tror på vår modell och känner att det är något våra patienter behöver.

Mer läsning

Annons