Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mitt Hjärta betar av köer åt Gästrikland

/
  • Eskil Hammarström tycker att kvalitén på hjärt- och kärlsjukvården är det viktigaste och ställer gärna upp för att beta av köerna i Gästrikland.

Mitt Hjärta i Bollnäs kommer att ta emot cirka 100 patienter från Gästrikland för att beta av köerna på Gävle sjukhus.
De har brist på resurser, så självklart ställer vi upp och hjälper till, säger Eskil Hammarström, medicinsk chef för verksamheten.

Annons

Hjärtpatienter ska inte behöva stå i kö. Så resonerar Mitt Hjärta i Bollnäs. Trots att de är en privat klinik har de sedan länge hjälpt landstinget med hjärtutredningar.

- Just nu pågår ett utbrett arbete inom landstinget för att minska köerna. Och när Gävle sjukhus har dåligt med resurser går vi in och hjälper till, säger Eskil Hammarström.

De har redan börjat ta emot patienter från Gästrikland och i ett första skede beräknas de kunna beta av kön med hundra patienter.

- Visst är det ett extra tryck. Under måndagen var vi tre kardiologer som arbetade på hälsocentralen och hjärtkliniken i Bollnäs, så brukar det inte vara i normala fall, säger Eskil Hammarström.

Han berättar att landstinget har långt gångna planer på att öppna en ny öppenvårdsmottagning för hjärtsjuka i Bollnäs. Upptagningsområdet är hela Gävleborg. Innan detta är ett faktum så fungerar vården precis som vanligt.

- Vårt koncept bygger på bra vård för hjärt- och kärlpatienter. Och eftersom det här många gånger handlar om väldigt sjuka människor som behöver snabb vård är vi självklart beredda att hjälpa till i det arbetet, konstaterar Eskil Hammarström.

 

 

Mer läsning

Annons